Den Haag

Welke Testlocaties in Den Haag?

Voel jij je niet helemaal fit en heb je symptomen van het coronavirus? Dan is het van belang dat jij je op tijd laat testen. Alleen op die manier kunnen wij de verspreiding van het virus tegengaan. Het is daarom ook erg belangrijk dat je gelijk na je test in quarantaine gaat. Mocht je dan positief getest worden, is de kans klein dat je andere hebt besmet. Er zijn meerdere testlocaties waar jij terecht kunt als je in Den Haag woont. Zo kun je bijvoorbeeld naar een commerciële testlocatie. 

Een reisdocument om naar het buitenland te kunnen

Wanneer jij op vakantie wilt is het vanaf heden verplicht om een geldig reisdocument te hebben. In dit document wordt aangetoond dat jij recentelijk negatief bent getest op Covid-19. Met recentelijk wordt binnen 72 uur bedoeld. Om dit document te verkrijgen is het verplicht om een PCR-test te laten doen bij een commerciële teststraat. Een PCR-test van de GGD zal dus niet voldoen. De reden hiervan is dat bij een PCR-test van de GGD geen reisdocument wordt bijgevoegd. Dit is bij een PCR-test van een commerciële partij wel het geval.

Wat is het verschil tussen een PCR-test en een sneltest?

Ben je van plan om je te laten testen in Den Haag? Dan zijn er verschillende testen die je kunt laten afnemen. Zo kun je kiezen voor een PCR-test of een sneltest. Tussen deze testmethodes zitten een aantal verschillen. Zij zijn echter wel even betrouwbaar. De grootste verschillen zijn de snelheid van de testresultaten en het reisdocument. Met een PCR-test krijg je een reisdocument, deze is niet te verkrijgen met een sneltest. De uitslag van een sneltest krijg je binnen 30 minuten. Bij een PCR-test duurt dit meestal een dag.

Het lijkt erop dat we niet kunnen vinden waar je naar zoekt. Wellicht dat een zoekopdracht kan helpen.

Scroll naar top