Tarieven PCR coronatest met Reiscertificaat
☝Tijdelijk korting - Boek Vandaag je test!☝
Nut van mondkapjes

Mondkapje dragen tegen corona. Waarom ook alweer?

Tijdens de pandemie hebben we allemaal regelmatig een mondkapje gedragen. Het was niet altijd even fijn, maar wel voor ons eigen belang. Maar wat is eigenlijk het nut van het dragen van een masker tegen corona? We leggen het je hier uit.

Mondkapjes voorkomen de verspreiding van corona

De belangrijkste reden om een mondkapje te dragen is om de verspreiding van corona tegen te gaan. Corona verspreid zich door de lucht, in de aerosole deeltjes. Het mondkapje zorgt ervoor dat de aerosole deeltjes niet ingeademd kunnen worden. Zorg er dus zo snel mogelijk voor dat je je FFP2 maskers koopt en in huis hebt.

Mondkapjes werken op twee manieren. Het zorgt ervoor dat jij niet besmet wordt door anderen, maar ook dat jij anderen niet kunt besmetten. Heb je corona en draag je een mondkapje dan blijven de aerosole deeltjes met corona in je masker hangen zodat ze niet verspreid kunnen worden.

Draag je een masker dan is het wel belangrijk dat je kiest voor het juiste type. Stoffen mondkapjes zijn vaak niet voldoende om je te beschermen. De RIVM raad aan om chirurgische mondkapjes type II te dragen. In andere landen wordt vaak een FFP2-mondkapje aangeraden.

Hoe draag je een mondkapje?

Wil je dat je masker ook daadwerkelijk goed beschermt dan is het belangrijk om hem ook op de juiste manier te dragen. Doe je dat niet dan kunnen aerosole deeltjes toch doordringen en is er een kans dat je corona krijgt.

Prijzen Sneltest en PCR-test met Non-COVID certificaat
☝Nu korting - Bestel Vandaag je pcr-test!☝

Dit is hoe je een mondkapje het beste kunt opzetten:

  1. Voordat je het masker opzet was je je handen met zeep. Gebruik daarna alcoholgel.
  2. Pak het masker vast bij de elastiekjes en plaats die elastiekjes om de oren.
  3. Zorg dat het masker goed over de neus en mond zit en dat het neusklemmetje aangedrukt wordt.
  4. Je kunt een masker maximaal 8 uur dragen, daarna is het verzadigd. Draag je het masker op een warme dag en zweet je veel dan kan het masker eerder verzadigd zijn. Je moet het dan eerder verwisselen.
  5. Als je het masker af doet gooi je het direct bij het restafval.
  6. Was je handen daarna met zeep en smeer je handen in met alcoholgel.

Draag je een masker niet op de juiste manier dan is er nog steeds kans dat je corona krijgt. Twijfel je of je corona hebt, doe dan altijd een zelftest of PCR-test en ga in isolatie totdat de klachten voorbij zijn. Dit duurt minimaal 5 dagen en maximaal 10 dagen.

Twijfel je naast het volgen van deze tips of je corona hebt? Plan dan zo snel mogelijk een corona sneltest in jouw buurt in Den Haag. Je kan ook een corona test doen zonder het huis te hoeven verlaten, middels de corona zelftest. Je kan de corona zelftest kopen bij diverse online winkels, in supermarkten of drogisterijen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top