Tarieven PCR coronatest met Reiscertificaat
☝Tijdelijk korting - Boek Vandaag je test!☝
Den Haag coronatest

Je laten testen op het corona in Den Haag

Heb jij klachten zoals koorts (verhoging), verkoudheidsklachten en plotseling smaak- of reukverlies? Dan is het noodzakelijk om in quarantaine te gaan en een coronatest in Den Haag te doen. Doordat je je laat testen op het coronavirus, weet je al snel of je in quarantaine moet blijven of weer verder kan met je dagelijkse leven. Als je in de buurt van Den Haag woont, heb je verschillende plekken waar je terecht kunt voor een coronatest. Je kunt bij deze plekken terecht voor een PCR test of corona sneltest. Zo kun je een PCR-test of sneltest in Voorburg laten afnemen.

De testlocaties rondom Den Haag

Als je klachten hebt, is het van belang dat je je laat testen op het coronavirus. Wanneer je in Den Haag woont, is het fijn om een testlocatie te vinden die zich bij jou in de buurt bevindt. Zo hoef je niet lang te reizen voor een corona test. Als je je wilt laten testen, kan je terecht bij:

 • Testlocatie Lange Lombardstraat 35, 2512 VP  Den Haag
 • Sneltest Straat op Bronovolaan 5, 2597 AX Den Haag
 • Testlocatie Zilverstraat 2, 2544 ER Den Haag
 • Testlocatie Ketelstraat 23, 2516 VT Den Haag

Wanneer je in Rijswijk of in Voorburg woont, is het verstandig om naar een van de bovenste testlocaties te komen. Deze testlocaties zijn namelijk het dichts aan huis. Daarnaast kun je bij deze testlocaties ook terecht om een PCR test vakantie te doen. 

Een afspraak maken voor een corona sneltest

Wanneer je milde klachten krijgt die passen bij het coronavirus, is het van belang dat je een afspraak maakt voor een PCR-test of sneltest in Den Haag. Als je snel moet weten of je het coronavirus hebt, kan je kiezen voor een sneltest. Je zal dan binnen 30 minuten de uitslag hebben van de corona sneltest. Je kunt de afspraak maken via:

 • Het landelijk telefoonnummer 0800-1202 
 • Online een afspraak maken via www.coronatest.nl 
 • Voor een sneltest kun je terecht bij Spoedtest en andere commerciële testinstanties in Den Haag.

Als je een telefonische afspraak maakt, is het van belang dat je je BSN bij de hand houdt. Je BSN staat op je paspoort, ID of rijbewijs. Wanneer je online een afspraak maakt via www.coronatest.nl, kan je alleen een afspraak maken wanneer je kunt inloggen met je DigiD. Het is daarom noodzakelijk om de inloggegevens van je Digid bij de hand te houden wanneer je een afspraak wilt maken voor een coronatest in Den Haag. Als je een afspraak hebt gemaakt, krijg je een bevestiging via de mail en/of via de sms. Zo weet je zeker dat de afspraak ingepland is. 

Prijzen Sneltest en PCR-test met Non-COVID certificaat
☝Nu korting - Bestel Vandaag je pcr-test!☝

Heb jij een beroep waarbij je zo spoedig mogelijk moet weten of je het coronavirus hebt, dan kun je bellen naar 0800-8101. De mensen aan de lijn zullen samen met jou kijken waar je terecht kunt voor een PCR-test of sneltest in Den Haag. Doordat je een sneltest laat afnemen, weet je binnen vijftien minuten of je besmet bent met het coronavirus. Wanneer de test negatief is, kun je verder met dagelijkse activiteiten. Is je test nou positief, dan moet je contact opnemen met de GGD en moet je in quarantaine.

De corona test afspraak, hoe verloopt dit?

Als je onlangs een afspraak hebt gemaakt voor een coronatest in Den Haag, dan is het noodzakelijk om je te gedragen als iemand die positief is getest op het coronavirus. Je mag dan niet naar buiten en geen bezoek ontvangen. Wel mag je met de hond kleine stukken wandelen. Daarnaast is het niet verstandig om de hond in contact te laten komen met andere honden. Dit komt doordat de hond ook het virus bij zich kan dragen.

Tijdens de afspraak, is het de bedoeling dat je de handen goed ontsmet. Ook is het de bedoeling dat je de telefoon zo min mogelijk aanraakt omdat het virus op de telefoon kan zitten. Daarnaast is het van groot belang dat je de anderhalve meter afstand regel zo veel mogelijk naleeft.

Als je aan de beurt bent voor de coronatest in Den Haag, kan je plaatsnemen op een stoel en kan je het mondkapje af doen. De medewerker van de teststraat zal al snel aan je vragen wat je achternaam en geboortedatum is. Als je deze hebt doorgegeven, dien je jouw neus te snuiten. Hierna zal de GGD medewerker de test bij je uit voeren. Dit duurt hooguit een minuut. De test zal een beetje naar kunnen voelen in de mond en neus, maar pijnlijk is het ook niet. Wanneer de GGD medewerker de test heeft uitgevoerd, krijg je een informatiefolder mee en kun je naar huis. Heb je nog meer vragen? Dan kan het slim zijn om contact op te nemen met de GGD.

Als je op de fiets of lopend bent, is het verstandig om tijdens het fietsen een mondkapje te dragen. Draag deze totdat jij thuis bent en in quarantaine bent.

Ik ben negatief getest wat nu? 

Wanneer je negatief bent getest op het coronavirus, hoef je niet meer in quarantaine. Als je er zelf over twijfelt en de klachten sterker terug komen, dan is het van belang om alsnog vijf dagen in quarantaine te blijven. Als je negatief bent getest maar wel een bericht binnen hebt gehad van de corona melder, dan is het noodzakelijk om in quarantaine te gaan. Op dag vijf mag je je weer laten testen. Als de test dan negatief is, mag je weer naar buiten. Dit komt doordat de kans dan nog heel klein is dat je corona verschijnselen zal krijgen. 

Wat moet ik doen als ik positief getest ben op het coronavirus?

Wanneer je de testuitslag van de PCR-test of sneltest in Den Haag binnen hebt en deze helaas positief is, dan moet je in quarantaine. Je mag dan ook geen bezoek ontvangen en je krijgt een informatie mail van de medewerker van het testonderzoek. Zodra je de uitslag hebt, zal een medewerker contact met je opnemen om een bron- en contactonderzoek te starten. Dit doet de medewerker om andere mensen te waarschuwen die in contact zijn geweest met jou. Het is dan ook de bedoeling dat je de namen en de telefoonnummers doorgeeft van de mensen waar jij nauw contact mee hebt gehad. Als het bron- en contactonderzoek is geweest, zal de medewerker informatie doorgeven aan hoe je nu voor de komende dagen moet leven. Het is dan ook noodzakelijk om niemand thuis te ontvangen en je mag alleen met je huisgenoten in huis zitten. Daarnaast ga je zeker zeven dagen in quarantaine. Wanneer je 24 uur klachtenvrij bent, mag je weer naar buiten. Wel is het nog verstandig om de komende tien dagen uit de buurt te blijven bij ouderen. 

Den Haag coronatest

Mijn huisgenoot is positief getest op het coronavirus

Het kan voorkomen dat je huisgenoot positief wordt getest op het coronavirus. Wanneer je huisgenoot positief is getest op het coronavirus, is het noodzakelijk om de huisgenoot op een kamer te laten verblijven. Je kunt dan ook niet naast je huisgenoot slapen of de kamer bezoeken van de besmette persoon. Daarnaast mag de huisgenoot die onlangs positief getest is op corona ook geen eten koken. Als de huisgenoot dit wel doet, kan het coronavirus in het eten komen en kan het virus zich door het huis verspreiden. Houd dan ook de andere halve meter afstand en draag een mondkapje. Zo verspreid je het virus niet en kan het moeilijker bij jou komen wanneer je huisgenoot hoest of niest. Als je huisgenoot hoest, kan het zijn dat er kleine bellen vrij komen met virusdeeltjes. Hierdoor kun je zelf ook besmet raken. Wanneer je de anderhalve meter aanhoudt, zullen de luchtbellen jou niet raken waardoor je niet besmet kunt raken met het coronavirus. Om te voorkomen dat je besmet raakt met corona, hebben wij een aantal adviezen onder elkaar gezet:

 • Houd afstand van de besmette huisgenoot.
 • Laat de besmette huisgenoot niet koken.
 • Was je handen regelmatig.
 • Maak de badkamer elke dag schoon.
 • Laat de huisgenoot met het coronavirus vooral op zijn kamer blijven.
 • Draag een mondkapje om het virus tegen te gaan.
 • Geef de hond geen aandacht of laat de hond je niet likken.
 • Als je een buitenkat hebt, is het verstandig om de kat ook buiten te houden, hierdoor kan het virus zich niet verspreiden in de omgeving. 

Wanneer je je aan deze leefregels houdt, zal je niet snel besmet raken met het coronavirus. Als je huisgenoot positief is getest, is het van belang dat je zelf ook een coronatest in Den Haag doet. Je kunt dit het beste pas na 5 dagen doen in verband met de incubatietijd van het coronavirus. Wanneer de test dan negatief is, mag je gewoon naar buiten, maar is het wel verstandig om afstand te houden van de besmette huisgenoot. Wanneer de test nou positief blijkt te zijn, dan gelden dezelfde regels voor jou als voor je huisgenoot.

Kan ik mij vaker laten testen op het coronavirus?

Het is mogelijk om je vaker te laten testen op het coronavirus. Wel mag dit maar twee keer in de 7 dagen. Wanneer je een besmette huisgenoot hebt, kan het verstandig zijn om je twee keer te laten testen. Dit geldt ook wanneer je een bericht krijgt van de corona melder of van de GGD zelf. Als je dan een bericht binnen krijgt, is het verstandig om vijf dagen in quarantaine te zitten. Laat je dan op dag één en dag vijf testen. Zo weet je of je het coronavirus hebt. Als de testuitslag van de PCR-test of sneltest in Den Haag op dag vijf nog steeds negatief is, dan mag je uit quarantaine. De kans is namelijk nog heel klein dat je ziekteverschijnselen zal krijgen van het coronavirus. 

Mijn klachten worden erger, wat moet ik doen? 

De klachten van het coronavirus zijn per persoon verschillend. De ene persoon kan lang ziek op bed liggen en de ander heeft wellicht helemaal geen klachten. Als de klachten erger worden, is dit niet direct gevaarlijk. Het is vooral verstandig om rustig aan te doen en uit te rusten. Wanneer je hoge koorts hebt en je krijgt een druk op de borst van benauwdheid, dan is het verstandig dat je aan de bel trekt. Je kunt dan de dokter bellen of de huisartsenpost. Hier zullen ze je informeren hoe het verder gaat. Wanneer het te gevaarlijk is, zal je opgenomen worden in het ziekenhuis. 

Ik ben 24 uur klachtenvrij, kan ik weer naar buiten?

Wanneer je het coronavirus hebt en al 7 dagen vanaf het begin van de klachten in quarantaine bent gegaan, dan mag je na 24 uur klachtenvrij te zijn weer naar buiten. Wanneer je nog hoest of niest, is het niet verstandig om naar buiten te gaan. Je kunt dan namelijk nog andere mensen besmetten. Dit is dan ook niet handig wanneer je van het virus af wilt zijn. Als je dus daadwerkelijk 24 uur klachtenvrij bent, dan mag je weer naar buiten en kun je weer verder met het dagelijks leven. Wel is het nog verstandig om de komende tien dagen uit de buurt te blijven bij oudere mensen.  Heb je twijfels of je het virus nog hebt? Dan kun je je altijd nog een keer laten testen. Het is dan slim om te kijken welke teststraat het eerste plek heeft. Een sneltest in Rijswijk zou dan een goede optie kunnen zijn.

2 reacties op “Je laten testen op het corona in Den Haag”

 1. Het testadres Parkweg 127 voor Den Haag is zeer verwarrend, er is een Parkweg in Den Haag en in Voorburg.
  Voor Den Haag moet je naar Voorburg of de Regentesselaan!!!

  1. Testlocatie Den Haag = Regentesselaan 106, 2562 EE
   Locatie Voorburg = Parkweg 127, 2271 AH Voorburg
   Dit adres staat ook vermeld in uw bevestigingsemail.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top