Tarieven PCR coronatest met Reiscertificaat
☝Tijdelijk korting - Boek Vandaag je test!☝
coronatest in Rijswijk

Op corona testen in Rijswijk

Heb je klachten die eventueel met corona te maken hebben? Ga in quarantaine en doe een PCR-test of sneltest in Rijswijk! Maak snel telefonisch of via het internet een afspraak voor een corona test in Rijswijk. Kun je niet snel terecht in Rijswijk? Doe dan een PCR-test of sneltest in Den Haag.

Wat is het coronavirus?

Het coronavirus speelt inmiddels al langer dan een jaar door de hele wereld en heeft heel veel impact op alles. Maar wat is het nou eigenlijk? Het COVID-19 virus wordt veroorzaakt door SARS-CoV-2. De ziekte kan zorgen voor ademhalingsproblemen, klachten in de luchtwegen en koorts. Maar hoe is dat zo snel verspreid? De verspreiding van het coronavirus gaat via hoesten en niezen. Als je hoest of niest komen er kleine druppeltjes vrij die in de lucht terechtkomen. Als iemand deze kleine druppeltjes inademt of via de handen in de ogen of in de neus krijgt, kan diegene ook besmet raken met het virus. 

Hoelang duurt de incubatietijd bij het COVID-19 virus?

De incubatietijd is de tijd die tussen de besmetting en de klachten inzitten, alleen hoelang duurt dat? Bij het virus zitten er meestal 5 tot 6 dagen tussen voordat je klachten krijgt. Wel ben je al besmettelijk de dag voordat de klachten ontstaan. Het kan zijn dat de klachten later komen, dit is dan bij 99% van de gevallen binnen 10 dagen. 

coronatest in Rijswijk

Wanneer moet je je laten testen op corona in Rijswijk? 

Wanneer moet je je nou echt laten testen op corona in Rijswijk? Dat is een vraag die veel wordt gesteld en best onduidelijk is. De overheid raadt dringend aan om te testen op het virus bij een mogelijke besmetting, alleen verplicht kunnen ze het niet maken. Zoals eerder genoemd wordt het coronavirus verspreidt via kleine druppeltjes die in de lucht terechtkomen. Het is dus erg belangrijk als je in een situatie zit dat je je moet laten testen, je dit zo snel mogelijk doet. Voor je eigen en andermans veiligheid! 

Laat je testen op corona in een van de onderstaande gevallen: 

Prijzen Sneltest en PCR-test met Non-COVID certificaat
☝Nu korting - Bestel Vandaag je pcr-test!☝
 • Als je klachten hebt die corona gerelateerd zijn.
 • Als je in contact bent geweest met iemand die positief is getest op corona.
 • Als je voor je werk naar het buitenland moet.
 • Je zit in quarantaine dag 5. 

Symptomen van COVID-19:

Bij het virus, net als bij elk ander zitten symptomen die je kan krijgen als je besmet bent met het virus. Niet iedereen is zich bewust van de symptomen die met corona komen en daarom is het niet altijd duidelijk wanneer je jezelf moet laten testen. De meest voorkomende klachten zijn:

 • Hoesten 
 • Benauwdheid (druk op de borst bij inspanning of ademhaling)
 • Verkoudsheidsklachten (bijvoorbeeld neusverkoudheid, een loopneus, niezen of keelpijn.)
 • Verhoging of zelfs koorts
 • Plotseling het verliezen van reuk en/of smaak (zonder dat er sprake is van een neusverstopping)

Mocht je een van deze klachten hebben? Ga direct in quarantaine en laat je dan direct testen bij een teststraat bij u in de buurt!

Er zijn ook klachten die veel minder voorkomen, alleen wel kunnen voorkomen bij corona. Dat zijn:

 • Erge vermoeidheid 
 • Algehele pijnklachten
 • Oogpijn
 • Spierpijn 
 • prikkelbaarheid/verwardheid 
 • Duizeligheid 
 • afvallen/verlies van eetlust 
 • Overgeven 
 • Diarree 
 • Verschillende huidafwijkingen 
 • Niet fit/lekker voelen

Dit zijn een hoop klachten die kunnen voorkomen bij corona. Echter, deze klachten kunnen ook in erg veel andere situaties voorkomen. Het zijn namelijk klachten waar wij als nuchtere Nederlanders denken, dit is geen corona, hiervoor ga ik toch niet in quarantaine. Toch is het belangrijk dat je wel in quarantaine gaat als je deze klachten hebt. Hiermee voorkom je dat je het virus mogelijk overdraagt op anderen.

Wanneer behoor je tot een risicogroep?

Ben je bang dat jij tot een risicogroep behoort? Wees dan extra voorzichtig, leef de regels na en houd 1,5 meter afstand, blijf zo veel mogelijk thuis en ga in quarantaine totdat je getest bent.

Welke groepen behoren tot een risicogroep:

 • Mensen die ouder zijn dan 70 jaar.
 • Volwassenen (boven de 18 jaar) met onderliggende ziekten.

Niet alle ziekten zijn een gevaar voor COVID-19, de ziekten die het grootste risico lopen zijn:

 • Mensen met long- of chronische luchtweg problemen.
 • Chronische hartpatiënten die in verband met de ziekte in aanmerking komen voor een griepprik.
 • Mensen met zeer ernstig overgewicht.

Welke soort testen zijn er in Rijswijk?

Om op corona te testen heb je verschillende soorten testen die gebruikt kunnen worden. Dit zijn:

De PCR test: de PCR test is de meest voorkomende en gebruikelijke test waar nu mee gewerkt wordt. Deze manier van testen duurt wel redelijk lang vergeleken met een sneltest waar je binnen 30 minuten de uitslag hebt. Een PCR-test kan nodig zijn voor een reis. In dat geval dien je een PCR-test vakantie in Rijswijk te doen bij een commerciële testinstantie.

Dan komen we bij de LAMP-test: deze manier van testen is een stuk sneller dan de PCR- test, waardoor je sneller de uitslag hebt. De LAMP-test is even nauwkeurig en dus een goed alternatief.

Ten slotte heb je nog de antigeen-sneltest in Rijswijk: deze manier van testen is een ideale manier als je snel de uitslag wilt hebben om te weten of je besmet bent. Je hebt bij deze sneltest binnen 30 minuten de uitslag. Deze manier is minder nauwkeurig dan de andere manieren van testen. Mocht de testuitslag positief zijn, dan kan je altijd nog een PCR-test of LAMP-test doen om zeker te weten dat je positief bent en in quarantaine moet. 

Negatief getest op corona

Je bent getest en gelukkig negatief, wat mag je nu weer? Op het moment van testen bleek je het coronavirus niet bij je te dragen, Je hoeft dan niet meer in quarantaine en kan weer doen wat je daarvoor deed. Wel zijn er dingen waar  je op moet letten, zit jij namelijk in quarantaine doordat je in contact bent geweest met iemand die positief is getest, dan is het belangrijk dat je niet direct een test doet. Dit omdat je dan nog in de incubatietijd kan zitten en alsnog klachten kan krijgen en dan weer mensen kan besmetten. Het is dus van belang dat je vijf dagen in quarantaine zit en dan pas een coronatest in Rijswijk doet.  

Ben je na vijf dagen negatief getest op het coronavirus, dan kan je uit quarantaine. Wel wordt er aangeraden dat je tot 10 dagen na contact gehad met een positief getest persoon, extra rekening houdt met de mensen uit de risicogroep. Mocht jij namelijk na de vijf dagen toch nog besmet blijken te zijn, dan is het erg belangrijk dat je zorgt dat vooral mensen in een risicogroep veilig zijn. 

Positief getest 

Je hebt getest, al in quarantaine gezeten en nu ben je positief, dat is natuurlijk erg balen. Als eerst is het belangrijk dat je direct in isolatie gaat. Dit om verspreiding te voorkomen. In de isolatie is het belangrijk dat je niemand ziet, ook niemand uit je huishouden. Als je klachten hebt is het belangrijk dat je in zelfisolatie blijft totdat je zeven dagen later, 24 uur lang geen klachten hebt gehad. Dan mag je weer uit zelfisolatie. 

Als je helemaal geen klachten hebt gehad, dan mag je na het moment van testen, na de eerste vijf dagen incubatietijd. Als je dan de 72 uur na de positief geteste uitslag nog steeds geen klachten hebt, kan je uit zelfisolatie. Want ook als je geen klachten hebt, moet je in zelfisolatie!

Testen op corona in Rijswijk 

Wachten om een corona test te kunnen doen door de drukte is al niet fijn. Dan ben je vervolgens aan de beurt en dan duurt de uitslag nog 48 uur. Niemand zit hier op te wachten in zo’n eindeloos lange quarantaine. Heb jij klachten gerelateerd tot corona? Neem geen risico en ga in quarantaine. Plan bij klachten gelijk een test in, om te weten of jij besmet bent met het virus. Door alle drukte bij de GGD zal je niet snel een PCR-test kunnen doen en wacht je erg lang op de uitslag, waar niemand op zit te wachten. Voor een prijs kan je bij commerciële bedrijven een sneltest doen, waarin je binnen 30 minuten zal weten of je besmet bent met het virus. Dat is erg fijn om te doen, stel je hebt training, werk of school. 

Waar in en rondom Rijswijk heb je testlocaties?

Corona heeft al een tijd de macht in handen in Nederland en er zijn door het jaar heen veel testlocaties geopend bij jou in de buurt. De volgende testlocaties zijn in de buurt van Rijswijk:

Rijswijk: de broodfabriek, Volmerlaan 12 2288 GGD.

Den Haag: Lombardstraat 35, 2512 VP (in het centrum)

Den Haag: Bronovolaan 5, 2597 AX

Hoe maak je een afspraak?

 1. Zoek de teststraat op waar jij heen wilt.
 2. Kies de locatie uit waar je je wilt laten testen. 
 3. Maak een afspraak, via de site of telefonisch. (zo snel mogelijk)
 4. Betaal de test.
 5. Ontvang een bewijs van de boeking van de test.
 6. Ga op de datum en het gewenste tijdstip dat er geboekt is naar de teststraat, het liefst precies op het tijdstip of vijf minuten van te voren. 

Bij de GGD is het ook mogelijk om telefonisch een afspraak te maken. Voor meer informatie hierover raden wij aan om de site van de GGD te bezoeken.

Als jij je wilt laten testen is het belangrijk dat je anderhalve meter afstand houdt en met eigen vervoer naar de teststraat gaat. Daarmee voorkom je namelijk dat je anderen besmet op de weg naar de teststraat toe.

Wil je een coronatest laten afnemen in Delft? Dan kan dat natuurlijk ook!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top