Tarieven PCR coronatest met Reiscertificaat
☝Tijdelijk korting - Boek Vandaag je test!☝
coronatest in Delft

Je laten testen op corona in Delft

Wanneer je milde klachten hebt, is het noodzakelijk om je te laten testen op het coronavirus in Delft. Doordat je je laat testen op het coronavirus weet je of je het coronavirus bij je draagt. Je kunt je laten testen op het coronavirus door een sneltest of een PCR test in Delft aan te vragen. Aan de sneltest en de PCR test vakantie zitten kosten verbonden. De PCR-test van de GGD is kosteloos. Als je in Delft of in de buurt daarvan woont, heb je een testlocatie waar je terecht kunt. Het adres van de testlocatie in Delft is als volgt:

 • Bieslandsekade 68, 2612 JX Delft

Niet alleen in Delft zitten testlocaties. Zo kun je bijvoorbeeld ook een coronatest doen in Voorburg.

De klachten van het coronavirus

Om te kijken of je het coronavirus hebt, is het van belang dat je je laat testen op het virus. Dit kan je bij een teststraat of locatie doen bij jou in de buurt. Wanneer je nog niet weet welke klachten bij het coronavirus passen, is het van belang dat je hier onderzoek naar doet. De corona klachten lijken namelijk erg op een normale griep. Hierdoor is het erg lastig om onderscheid te maken tussen deze twee. Als je de klachten nog niet weet, vind je hieronder de klachten die je kunt krijgen als je het corona hebt. De klachten zijn: 

Veelvoorkomende klachten:

 • Koorts
 • Vermoeidheid
 • droge hoest

Minder vaak voorkomende klachten:

Prijzen Sneltest en PCR-test met Non-COVID certificaat
☝Nu korting - Bestel Vandaag je pcr-test!☝
 • Pijn in het lichaam
 • Diarree
 • Keelpijn
 • Hoofdpijn
 • bindvliesontsteking
 • Aangetast smaak- of reukvermogen
 • Huiduitslag of verkleuring van de vingers of tenen

Ernstige klachten die niet vaak voorkomen:

 • Kortademigheid of ademhalingsproblemen
 • Pijn of druk op de borst
 • Aangetast spraak of bewegingsvermogen 

Wanneer je klachten uit het bovenste lijstje hebt, kan het zijn dat je te maken hebt met een lichte variant van het coronavirus. In de meeste gevallen gaan deze klachten vanzelf weer over. Wel is het ook bij milde klachten van groot belang dat je een PCR-test of sneltest in Delft doet. Mocht je last hebben van de minder vaak voorkomende klachten is er ook nog niet per se actie nodig. Wel is het belangrijk dat je jouw gezondheid nauw in de gaten houdt. Indien je last hebt van de ernstige klachten, dan is het wel slim om contact op te nemen met de huisarts. Dit omdat deze klachten voor erg vervelende situaties kunnen zorgen en het noodzaak kan zijn om de gezondheid in de gaten te laten houden door een expert.

Je laten testen op het corona virus

Als je milde klachten hebt, is het de bedoeling dat je je laat testen op het coronavirus. Hierdoor weet je of je weer naar buiten mag of in quarantaine moet blijven. Wanneer je een afspraak wilt maken voor een corona test, kan dit op verschillende manieren. Voor een coronatest van de GGD kun je terecht bij:

Wanneer je online een afspraak maakt, is het de bedoeling dat je jouw eigen DigiD inloggegevens bij de hand houdt. Deze heb je namelijk nodig om een afspraak te maken voor een coronatest. Zonder deze inloggegevens kun je geen afspraak maken voor een corona test.

Bel je naar het landelijke GGD nummer? Dan vragen ze je om jouw BSN nummer. Deze kun je vinden op je paspoort, ID of rijbewijs. De GGD zal je BSN vragen om vervolgens een afspraak te maken voor jou. Als je een afspraak hebt gemaakt, krijg je een bevestiging van de afspraak in je mailbox en sms. Hierdoor weet je zeker dat het maken van een afspraak voor een coronatest goed is gegaan.

Een sneltest kopen en laten testen

Als je geen tijd hebt om lang te wachten op de uitslag omdat je bijvoorbeeld ergens moet zijn, kun je er voor kiezen om een sneltest te kopen. De sneltest kun je online verkrijgen via spoedtest.nl Hier kun je een afspraak maken voor een sneltest bij jou in de buurt. Als je een sneltest wilt laten afnemen, zitten hier wel kosten aan verbonden. Zo kost een sneltest 70 euro en heb je de uitslag binnen 30 minuten. Voor mensen die bijvoorbeeld een leraar zijn, zouden deze kosten vergoed kunnen worden. Dit kan alleen gebeuren wanneer je werkgever vraagt om een sneltest te doen zodat je weer snel aan het werk kunt. 

Op reis door een PCR test en reisverklaring

Als je binnenkort op reis moet naar het buitenland op een bepaalde reden. Kan je toestemming krijgen om naar het buitenland te vliegen. Wanneer je in deze tijd naar het buitenland vliegt ,zal dit anders verlopen. Dit komt doordat het buitenland wilt dat je een negatieve testuitslag hebt die maar liefst 48 uur oud is. Wanneer de test langer geleden is, kan het land je al snel niet binnen laten. Dit is dan natuurlijk niet fijn en daarom kun je gaan voor een PCR test. Deze PCR test kost 140 euro en je weet al snel of je geen corona hebt. Bij deze test zit dan ook een reisverklaring waardoor je toestemming hebt om het land binnen te mogen waar je naartoe vliegt.

Ik ben negatief getest op het coronavirus

Wanneer je een contest hebt laten doen en deze negatief uitpakt, mag je in de meeste redenen gewoon weer naar buiten. Je hoeft geen mondkapje meer op en je mag de winkels weer in. Als je een bericht hebt gehad van de corona melder, is het van belang dat je je op dag 1 laat testen. Als deze test negatief is, is het nog steeds de bedoeling dat je in quarantaine blijft. Dit komt omdat je de eerste vijf dagen nog ziek kunt worden en daarom het coronavirus nog niet vastgesteld kon worden. Op dag 5 mag je je weer testen. Wanneer deze test negatief is, mag je weer naar buiten en is de quarantaine voorbij.

 Ook wanneer je een huisgenoot hebt die positief is getest op het coronavirus alleen jijzelf negatief, is het noodzakelijk om in quarantaine te blijven. Wanneer je genoeg afstand houd en in thuis isolatie gaat, kan je je naar 5 dagen weer laten testen op het coronavirus. Wanneer deze test uitslag negatief is, mag je weer naar buiten en hoef je je geen zorgen te maken dat jij het virus krijgt. Wel is het nog steeds noodzakelijk dat je binnen in huis genoeg afstand bewaard van degene die positief is getest op het coronavirus. Wanneer je huisgenoot 24 uur klachtenvrij bent, hoef je niet meer in quarantaine en kun je weer contact met elkaar hebben. 

Ik ben positief getest, wat moet ik nu doen?

Als je positief bent getest op het coronavirus, is het van belang dat je binnen blijft totdat je 24 uur klachtenvrij bent. Het is dan zeker noodzakelijk om de eerste 7 dagen zeker in quarantaine te gaan. Doordat je in quarantaine gaat, kun je andere mensen niet besmetten met het coronavirus. Als de zeven dagen voorbij zijn en je bent 24 uur klachtenvrij, dan mag je weer naar buiten. Je hebt het coronavirus niet meer in je en je hoeft je ook niet opnieuw te laten testen. Dit komt omdat je het dan niet meer door kunt geven aan andere mensen. Als je nou met meerdere mensen in een woning leeft, is het noodzakelijk dat je in thuis isolatie gaat. Dit betekend dan ook dat je op je kamer moet gaan blijven zitten totdat je 24 uur klachtenvrij bent. Daarnaast mag je het volgende ook niet in huis doen:

 • je mag niet aan eten zitten dus ook niet koken
 • Was regelmatig je handen
 • Als het mogelijk is je eigen douche en toilet gebruiken, is dit niet mogelijk? Maak de toilet en de douche dan elke dag schoon
 • Nies en hoest in je elleboog
 • Gebruik je eigen bord, bestek en glas
 • Raak deurklinken niet overbodig aan
 • Hud anderhalve meter van je medebewoner(s)

Als jij je aan deze maatregelen houd, zal het virus zich niet snel verspreiding binnen het gezin. Wanneer je de afstand niet kunt bewaren omdat je bijvoorbeeld een klein huis hebt, dan moeten de andere gezinsleden langer in quarantaine. Wanneer jij 24 uur klachtenvrij bent, begint de quarantaine voor jouw gezin. Dit gebeurd dan omdat hun nog besmet geraakt konden zijn met het corona virus. Op dag 5 mogen de gezinsleden zich weer laten testen op het coronavirus. Als de testuitslag dan negatief is, dan mogen de gezinsleden ook uit quarantaine. 

Is het mogelijk om je vaker te laten testen

Vaker dan een keer per week een coronatest in Delft doen kan in sommige situaties nodig zijn. Dit is vooral zo wanneer je een corona melding hebt gehad op je telefoon. Het is dan de bedoeling dat je je laat testen op dag 1. Wanneer daar een negatieve testuitslag komt, moet je nog steeds in quarantaine blijven. Dit komt doordat de ziekteverschijnselen nog kunnen komen. Op dag vijf kun je je opnieuw laten testen. Wanneer de testuitslag opnieuw negatief is, is de quarantaine periode voorbij. Je kunt weer uit huis en kunt weer overal naar toe. Op dag vijf na nog geen ziekte, is de kans namelijk heel klein dat je het coronavirus hebt. Hierom wordt het vaker testen op het coronavirus afgeraden.

Wat is een PCR test?

Als je op reis moet voor bijvoorbeeld je werk of persoonlijke redenenen, dan kun je een PCR test aanvragen. Deze PCR test vakantie Delft heb je namelijk nodig om het buitenland in te komen. Voor het krijgen van een reisverklaring kun je terecht bij diverse corona teststraten. Houd er wel rekening mee dat dit niet mogelijk is bij de GGD. Aan de coronatest van een commerciële teststraat zitten kosten verbonden. De kosten van een PCR-test met reisverklaring ligt meestal rond de 140 euro. Voor veel mensen is dit een grote kostenpost. Echter om een internationale verspreiding te voorkomen, is het wel belangrijk dat mensen die mogelijk besmet zijn met het virus deze test doen voor een vakantie/reis.

Een coronatest doen op school in Delft

coronatest in Delft

Een lange periode zijn de middelbare scholen dicht geweest. Dit omdat het coronavirus en voornamelijk de Britse variant zich snel leek te verspreiden op school. Echter, om een grote leerachterstand te voorkomen, is er besloten om de scholen weer gedeeltelijk open te gooien. Voornamelijk examenleerlingen hebben weer de mogelijkheid om naar school te gaan voor les. Toch zie je dat er bij de examenklassen ook rekening wordt gehouden met het coronavirus en de klas in tweeën is opgeknipt. De ene helft volgt de les thuis, terwijl de andere helft naar school komt. Deze twee klashelften wisselen zich gedurende de dagen af.

Naast het opknippen van de klas is het ook de bedoeling dat leerlingen een coronatest op school kunnen doen. Op die manier worden besmettingen sneller ontdekt en is de kans kleiner dat het virus zich door de school verspreidt. Nog niet op elke school is het mogelijk om een sneltest te doen. Echter, naar verwachting zal hier binnenkort verandering in komen. Een sneltest in de buurt van Rijswijk zou dan een goede optie kunnen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top