Tarieven PCR coronatest met Reiscertificaat
☝Tijdelijk korting - Boek Vandaag je test!☝

Testen op het coronavirus in Voorburg

Als je milde klachten hebt, is het verstandig om een PCR-test of sneltest in Voorburg te doen. Hierdoor zal het coronavirus zich minder snel kunnen verspreiden en kan jij zelf ook niemand besmetten met het coronavirus. Als je in Voorburg woont, kan je naar een paar testlocaties waar je jezelf kunt laten testen op het coronavirus. Zo kun je terecht bij:

 • Aegonplein 50, 2591 TV Den Haag, Teststraat

Het is wel handig om te weten dat de hoogte van de teststraat tot twee meter gaat. Wanneer je voertuig hoger is dan twee meter, kan je in de buurt parkeren en kan je als voetganger door de teststraat. Wanneer je auto of bus lager is dan twee meter, dan kan je gewoon met de auto door de teststraat. Je kunt dan ook gewoon in de auto blijven zitten terwijl je getest wordt op het coronavirus. Daarnaast is het ook mogelijk om met de fiets door de teststraat te gaan. Wel is het altijd noodzakelijk om de anderhalve meter afstand te houden wanneer je bij de teststraat staat. Als je niet terecht kunt op bovenstaand adres kun je een coronatest doen in Den Haag.

Informatie voor de corona test

Als je voor het eerst een coronatest in Voorburg gaat doen, kan dit spannend zijn. Dit komt omdat je een lang wattenstaafje in je neus en mond krijgt wat erg vreemd kan voelen. Als je aan de beurt bent, zal de medewerker vragen om je ID of paspoort. Hier staan namelijk alle persoonsgegevens op die het testbedrijf moet weten. Dit zullen onder andere je achternaam en geboortedatum zijn. Wanneer de medewerker je wilt testen, moet je van te voren eerst nog je neus snuiten. Dit om een zo nauwkeurig mogelijk testresultaat te krijgen. Als je getest bent, krijg je een informatiefolder mee die je goed kunt doorlezen wanneer je thuis bent. Ben je getest? Dan is het noodzakelijk om in quarantaine te gaan totdat je een negatieve uitslag hebt. 

Ik ga reizen en heb een negatieve corona uitslag nodig

Ga jij binnenkort op reis en heb je daarom een negatieve corona uitslag nodig? Dan kan je via een commerciële testinstantie een afspraak maken voor een PCR test met reisverklaring in Voorburg. Aan de PCR test zitten natuurlijk wel kosten verbonden. Zo betaal je voor een PCR test 139 euro. Het is een dure test maar je weet wel of je op reis mag of juist niet. Je kunt op twee manieren een afspraak maken voor een PCR test. Zo kun je een afspraak maken via:

 • Telefonisch
 • Via de site van de commerciële teststraat

Ook kun je terecht voor een sneltest. Een sneltest is goedkoper en het geeft dezelfde uitslag. Zo kan je een sneltest verkrijgen voor 70 euro en heb je het resultaat binnen 30 minuten. als je snel aan het werk moet of een beroep hebt waar je een sneltest voor moet doen, zijn de sneltesten in Voorburg ideaal voor jou. Wanneer je de uitslag van de sneltest binnen hebt, kan je bij een negatieve testuitslag de dagelijkse activiteiten weer oppakken. Wanneer er uit komt dat de test positief is, dan moet je direct naar huis en in quarantaine. Zo voorkom je dat je anderen kunt besmetten. 

Prijzen Sneltest en PCR-test met Non-COVID certificaat
☝Nu korting - Bestel Vandaag je pcr-test!☝

Welke klachten passen bij het coronavirus?

als je milde klachten hebt die passen bij het coronavirus, is het verstandig om in quarantaine te gaan en je te laten testen op het coronavirus. De klachten van het coronavirus lijken op een normale verkoudheid. Hierom is het belangrijk om te weten welke klachten bij het coronavirus horen. De klachten die passen bij een coronabesmetting zijn:

  Meest voorkomende klachten corona:

 • Koorts (verhoging)
 • Vermoeidheid
 • Droge hoest

Minder vaak voorkomende symptomen corona:

 • Keelpijn 
 • Pijn in het lichaam
 • Bindvliesontsteking
 • Diarree
 • Hoofdpijn
 • Huiduitslag of verkleuring van de vingers of tenen
 • Aangetast smaak- of reukvermogen

Ernstige symptomen corona (Medische hulp inschakelen)

 • Kortademigheid of ademhalingsproblemen
 • Aangetast spraak- of bewegingsvermogen
 • Pijn of druk op de borst

Zoals je kan zien, zijn de klachten van het coronavirus zeer verschillend. Daarom kun je kijken naar deze klachten om te beslissen of je de dokter in moet schakelen of niet. Wanneer je de voorkomende klachten hebt, kan je een coronatest in Voorburg laten afnemen. Je hoeft dan niet bang te zijn dat je ernstig ziek wordt. Wanneer je klachten hebt die minder vaak voorkomen, hoef je je nog steeds geen zorgen te maken. De klachten zullen vanzelf over gaan. Als je één of meer van de ernstige klachten hebt, dan is het verstandig om even de dokter te bellen. De assistente van de dokter zal beslissen wat het beste is om te doen. 

Ik ben negatief getest met de sneltest in Voorburg, wat mag ik nu?

Als je een corona sneltest in Voorburg hebt laten afnemen, en deze vervolgens negatief is, mag je gewoon weer naar buiten. Je mag weer in contact komen met andere mensen, maar houd wel de anderhalve meter afstand. Doordat je de sneltest hebt laten doen, weet je binnen 30 minuten of je positief of negatief getest bent. Als je een beroep doet waar je elke dag een test moet doen, is het handig om een corona sneltest te laten doen. Je weet namelijk snel en gemakkelijk wanneer de corona test positief of negatief is.

Kan een sneltest vergoed worden?

Als je een corona sneltest moet aanvragen van je werkgever, is het mogelijk om deze corona sneltest vergoed te krijgen. Je werkgever zal dan de corona sneltest betalen zodat jij gewoon naar je werk kunt gaan. Veel bedrijven kiezen er daarom ook voor om een corona sneltest aan te vragen zodat de werknemers elke dag aan het werk kunnen. Het is voor bedrijven anders ook een groot risico om de werknemers te laten werken die wellicht besmet kunnen zijn met het coronavirus.

Zijn de sneltesten 100% betrouwbaar?

De laatste maanden zijn er veel roddels het land rondgegaan over de sneltesten. De sneltesten zouden namelijk niet betrouwbaar zijn waardoor het niet veilig is om een sneltest te doen. Gelukkig blijkt hier niks van waar te zijn. Een corona sneltest is zeker veilig en het resultaat is erg betrouwbaar. Daarnaast heb je snel uitslag waardoor je snel aan het werk kunt. Voor een reis is het overigens niet de bedoeling dat je een sneltest doet. Voordat je op reis gaat, dien je namelijk een PCR-test vakantie te doen. Als je deze PCR-test vakantie in Voorburg doet, dan krijg je er een reisverklaring bij.

Hoe voorkom je dat je het coronavirus krijgt

Het coronavirus is niet fijn om te hebben. Bij ieder persoon kan het dan ook anders aflopen. Zo zijn er mensen die helemaal geen klachten hebben, dit worden dan ook wel dragers genoemd van het virus. Andere mensen kunnen al snel ernstig ziek worden van het virus. Dit zijn dan ook mensen die al tot de risicogroep behoren. Om te voorkomen dat jij het coronavirus krijgt, is het handig om je aan de coronaregels te houden. Zo is het noodzakelijk om:

 • Je handen regelmatig te wassen.
 • Anderhalve meter aan te houden.
 • Maximaal 1 persoon per dag op bezoek te krijgen.
 • Zoveel mogelijk het openbaar vervoer te vermijden.
 • Niet naar drukke plekken te gaan.
 • je aan de avondklok te houden.
 • Geen feesten bezoeken.
 • Mondkapje dragen in openbare ruimtes.

Als je je aan deze maatregelen houdt, is de kans al klein dat je het coronavirus oploopt. Als je het coronavirus denkt opgelopen te hebben, dan is het van belang dat je een PCR-test of corona sneltest laat afnemen. Hierdoor weet je zeker of je het coronavirus in je hebt of niet.

Ik ben positief getest, wat nu?

Wanneer je een coronatest of een corona sneltest hebt laten afnemen en het blijkt dat je het coronavirus hebt, is het noodzakelijk om direct in quarantaine te gaan. Doordat je in quarantaine gaat, is er geen mogelijkheid om andere mensen te besmetten met het coronavirus. Hierdoor zal het virus snel verdwijnen en kunnen we over een korte tijd weer normaal leven. Als je positief bent getest, zal de GGD jou bellen. De GGD zal namelijk alle informatie doorgeven waar jij je aan moet houden. Het is de bedoeling dat je zelf 7 dagen in quarantaine gaat totdat je 24 uur klachtenvrij bent. Je blijft zeker tot dag 7 in quarantaine. Op dag 7 zal de GGD contact met je opnemen om te kijken of je naar buiten mag. Wanneer je nog steeds klachten hebt, zal de quarantaine per dag opgeschoven worden. Als je wel 24 uur klachtenvrij bent, dan mag je weer naar buiten en kun je gewoon verder met je leven. Wel is het nog noodzakelijk om de komende tien dagen uit de buurt te blijven bij ouderen.

testen op corona in Voornburg

GGD Contactonderzoek 

Als je positief bent getest op het coronavirus, zal de GGD ook een contact- en brononderzoek starten zodat de GGD de mensen kan informeren waar jij nauw contact mee hebt gehad. Het is dan ook de bedoeling dat de mensen waar jij nauw contact mee hebt gehad, zich laten testen op het coronavirus. Deze mensen moeten net als jij in quarantaine omdat het virus binnen 5 dagen zichtbaar kan worden. Als de persoon op dag 5 nog steeds geen klachten heeft, is het nog van belang om opnieuw een coronatest in Voorburg te doen. Als deze test negatief is, mag de persoon naar buiten. Wanneer de test nou positief is, gelden de regels voor een besmet persoon ook voor deze persoon. Het is dan bedoeling dat hij of zij zeven dagen in quarantaine gaat. Wanneer de zeven dagen voorbij zijn en je 24 uur klachtenvrij bent, mag je uit quarantaine. Je kunt gewoon weer verder met je leven en kan alle dagelijkse dingen weer doen. Heb je meer vragen rondom het contactonderzoek wat de GGD verzorgt, dan is het slim om hun website te bezoeken.

Waar kan ik een sneltest aanvragen?

Een sneltest dien je te doen bij een commerciële teststraat in Voorburg. In de meeste gevallen kan je daar ook terecht voor een PCR-test vakantie. Deze PCR test heb je nodig wanneer je wilt reizen naar het buitenland. De testuitslag mag niet ouder dan 48 uur zijn. Dit red je dan niet met een normale test en daarom heb je speciale PCR testen. Aan de sneltesten en PCR testen zitten wel kosten verbonden. Zo kost een PCR test 140 euro en een sneltest 70 euro. Een sneltest is handig wanneer je niet veel tijd hebt om op de uitslag van de test te wachten.

Hoe krijg ik de uitslag van mijn test te zien?

Als je zojuist bent getest op het coronavirus met een PCR-test van de GGD, krijg je de testuitslag binnen 24/48 uur. Vaak krijg je hem al na 24 uur. De testuitslag krijg je via de mail. Hier zie je niet direct of je negatief of positief bent getest op het coronavirus. Je ziet namelijk pas de uitslag wanneer je inlogt met je DigiD. Hier kan je de testuitslagen vinden en kan je zien of je positief of negatief bent getest. Wanneer je positief bent getest op het coronavirus, zal dezelfde dag nog contact met jou worden opgenomen door de GGD. De GGD zal dan de nodige informatie vragen en een contact brononderzoek starten. Als je juist negatief bent getest, dan kan je uit quarantaine en kun je weer de dagelijkse dingen doen. Twijfel je zelf en heb je meerdere klachten? Dan kun je er voor kiezen om vrijwillig in quarantaine te gaan. Op dag 5 kun je je dan weer laten testen. Mocht dit op dag vijf niet kunnen in Voorburg dan kun je eventueel een coronatest doen in Delft.

Bij een sneltest krijg je de testuitslag te zien via de mail. Als de testuitslag van de coronatest positief is, dan neemt de GGD contact met je op. Zij zullen vervolgens vragen waar je de afgelopen tijd bent geweest. Op die manier kan er worden vastgesteld waar je het coronavirus hebt opgelopen en wie je in de tussentijd mogelijk hebt besmet. Met deze mensen zal er vervolgens contact op worden genomen. De GGD verzoekt hierbij om ook een coronatest af te nemen. Zoals eerder benoemd is de test het meest nauwkeurig als dit pas na 5 dagen gebeurt. Dit omdat het virus tot 5 dagen nodig heeft voor de incubatie.

2 reacties op “Testen op het coronavirus in Voorburg”

 1. Goedenavond, mijnheer mevrouw,
  Vanmiddag vernam ik van de reisorganisatie dat vanwege vakantie naar IJSLAND een PCR test wordt gevraagd . De testuitslag mag niet ouder dan 72 uur zijn.
  Ik ben al volledig gevaccineerd met Pfizer. ( in mei en juni jl.) Vertrek vliegtuig 13 augustus 14.10 ) volgens huidige info.
  Kan ik in Voorburg de PCR test laten doen. Ik moet ook een reiscertificaat kunnen overleggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top