Bij lichte klachten die passen bij het coronavirus, is het belangrijk om een coronatest in Wassenaar te laten afnemen. Door een coronatest te doen, weet je binnen 24/48 uur of je het coronavirus hebt. Als je in Wassenaar woont, kan je bij verschillende plekken terecht voor een corona test. Bij deze testlocaties terecht voor een corona sneltest of een PCR test. Als je op zoek bent naar een testlocatie voor een coronatest, kan je terecht bij:
- Testlocaties in Den haag
- Lange lombardstraat 35, 2512 VP Den Haag
- Bronovolaan 5, 2597 AX Den Haag
- Aegonplein 50, 2591 TV Den Haag
- Zilverstraat 2, 2544 ER Den Haag
Dit zijn de dichtstbijzijnde testlocaties waar je terecht kunt om een sneltest of PCR test te laten afnemen. Je kunt dan ook makkelijk een test aanvragen waardoor je op een bepaalde tijd naar de testlocatie of teststraat kunt komen. Een coronatest in Den Haag kan dus een goede optie zijn als je in de buurt van Wassenaar woont.
Een sneltest kopen, waar doe ik dit?
Als je een sneltest wilt aanschaffen, kan dit komen doordat je snel moet weten of je het coronavirus draagt. Als je een sneltest wilt kopen, kun je dit bij verschillende bedrijven doen. Er zijn namelijk een paar commerciële bedrijven die sneltesten verkopen. Je kunt een sneltest aanvragen via de site van de testlocatie. Wat betreft het maken van een afspraak voor een coronatest bij de GGD kan het op de volgende manieren:
- landelijke GGD nummer 0800-1202 bellen.
- Afspraak maken via www.coronatest.nl.
Als je zo snel mogelijk een test moet afleggen, is het verstandig om een sneltest in Wassenaar te doen. Zo weet je binnen 30 minuten of je corona hebt of niet. Als de testuitslag negatief is, dan kun je aan de slag. Wanneer de testuitslag positief blijkt te zijn, dan zal de GGD contact met je opnemen om te kijken hoe het nu verder zal gaan. De GGD zal je dan ook het nodige uitleggen hoe jij de komende dagen/weken moet invullen. Voor meer informatie wat de aanpak van de GGD is, raden we je aan hun website te bezoeken.
Is een sneltest wel betrouwbaar?
Veel mensen denken dat een sneltest niet betrouwbaar is. Gelukkig is er uitvoerig onderzoek naar gedaan en komt er uit dit onderzoek dat een sneltest ongeveer even betrouwbaar is als de PCR-test van de GGD. Het komt dan ook heel weinig voor dat iemand negatief is getest terwijl degene wel het virus bij zich droeg. De nauwkeurigheid van alle testen die in Nederland gebruik worden, ligt ver boven de 90%.
Kan ik een sneltest gratis krijgen?
Het is niet mogelijk om een sneltest bij een commerciële teststraat gratis te krijgen. Door Ier kosten aan te verbinden wordt er voorkomen dat men massaal voor deze test kiest. Bovendien moet het voor de bedrijven ook interessant blijven om voor een korte periode van koers te veranderen. Gelukkig kun je in sommige gevallen de coronatest wel vergoed krijgen van je werkgever. Het vergoeden van een sneltest gebeurt wanneer de werkgever je nodig heeft en niet twee dagen kan wachten op de uitslag.
Ik ben positief en woon met meerdere mensen in huis, wat nu?
Wanneer je positief wordt getest op het coronavirus, zal je niet lang daarna gebeld worden door de GGD. De GGD zal jou meer informatie geven over de leefgewoonten die je nu moet gaan toepassen. Wanneer alleen jij in het huishouden positief bent getest op het coronavirus, is het van belang dat je in thuisisolatie gaat. Doordat je in thuis isolatie gaat, kan je je huisgenoten niet besmetten. Blijf dan ook vooral in je kamer. Houd een mondkapje op wanneer je bijvoorbeeld naar de wc moet. Daarnaast moeten de huisgenoten elke dag de douche en de wc goed schoonmaken. Hierdoor zal het virus zich niet via de badkamer kunnen verspreiden. Als je 7 dagen in thuis isolatie bent geweest, mag je uit quarantaine wanneer je 24 uur klachtenvrij bent. Ben je niet klachtenvrij? Blijf dan in je kamer totdat je wel klachtenvrij bent. Zodra je klachtenvrij bent, kan je weer naar buiten. De leefregels waar je je aan moet houden als je positief bent getest op het coronavirus, staan hieronder:
- houd anderhalve meter afstand
- Draag een mondkapje
- Heb voor de quarantaine je eigen borden en bestek
- Kom niet aan eten
- Was je handen regelmatig
- Hoest in je elleboog
Als je je aan deze maatregelen houdt, zal je de huisgenoten niet snel besmetten. Hierdoor kunnen jullie allemaal na de quarantaine gewoon weer naar buiten.
Ik ben negatief getest maar heb wel opkomende klachten die passen bij het coronavirus
Het kan weleens voorkomen dat je negatief wordt getest op het coronavirus terwijl je alsnog veel klachten hebt van het coronavirus. Wanneer je meerdere klachten hebt van het coronavirus, is het ook van belang dat je je laat testen op het virus. Komt er nou uit dat je geen corona hebt en dus negatief getest bent? Dan hoef je niet in quarantaine. Je kunt dan gewoon weer naar buiten. Maar wat moet je doen als de klachten blijven opkomen? In dat geval is het belangrijk om alsnog regelmatig een coronatest in Wassenaar te doen.
Wanneer je getest wordt op het coronavirus en je geen klachten hebt, dan kan het wel kloppen dat de coronatest nog niet aanslaat. Het is dan bedoeling dat je in quarantaine gaat. Op de dag dat de klachten echt komen, kun je je weer laten testen op het coronavirus. Als het coronavirus niet aanwezig is in je lichaam, dan test je negatief. Is het nou wel aanwezig in je lichaam, dan zal de test positief moeten zijn. De GGD zal dan contact met je opnemen zodat je niemand anders kunt besmetten.
Wat is een PCR test?
Wanneer je op reis moet vanwege een persoonlijke reden of werk reden, heb je een reisverklaring nodig. Daarnaast willen alle landen dat je een negatieve testuitslag hebt die nog geen 48 uur oud is. Dit moet gaan om een PCR-test vakantie in Wassenaar. Deze coronatest is namelijk het meest nauwkeurig. Dit komt doordat je de uitslag van de test binnen 24/48 uur krijgt. Daarom heb je een PCR test met een reisverklaring die je online kunt kopen. De kosten van een PCR test zijn 140 euro per test en reisverklaring. Dit is nog een hoop geld maar wanneer het noodzakelijk is, zal het het waard zijn. Het maken van een PCR-test voor een vakantie is erg eenvoudig. Zo dien je dit te doen via de website van een commerciële testinstantie.
Extra informatie na het testen
Als je een test afspraak hebt gemaakt voor het coronavirus, kan je naar de aangegeven locatie toe rijden. Hier zullen ze vervolgens de coronatest afnemen. Wanneer je klaar bent met de test, krijg je een informatiefolder mee. In deze informatiefolder staan de belangrijke dingen die je moet weten wanneer je getest bent op het coronavirus. Zo is het van belang dat je je gaat gedragen als een persoon die besmet is. Het coronavirus is namelijk nog niet vastgesteld en daarom is het van belang dat je in quarantaine gaat totdat je de uitslag binnen hebt. In de folder staan ook de landelijke GGD nummers en wat je moet doen in een moeilijke situatie.
De klachten worden erger, wat nu?
De corona klachten verschillen erg per persoon. zo kan het coronavirus in iemands lichaam zitten die helemaal niet ziek is. Dit wordt dan ook een drager genoemd. Wanneer je wel klachten krijgt, kunnen deze naarmate de tijd verstrijkt erger worden. Hier zit je niet op te wachten, maar het komt wel eens voor bij mensen in de risicogroep. Als de klachten erger worden, hoeft dit niet direct een ernstige situatie te zijn. Het is vooral van belang dat je rustig aan gaat doen. Wanneer je niet rustig aan doet, kan het voorkomen dat de klachten nog erger worden. Als je druk op de borst krijgt of last krijgt van benauwdheid, is het verstandig om even een dokter in te schakelen. De dokter zal dan vertellen wat je het beste kunt doen. Als de klachten te heftig worden, zal je worden opgenomen in het ziekenhuis om daar te herstellen.
Een bericht van de corona melder
Als je de app hebt gedownload, staat de app ook direct aan. De corona melder laat zien wanneer je in contact bent geweest met iemand die corona heeft. Als je een corona melding krijgt, is het ook van belang dat je binnen blijft. Je moet dan in quarantaine en een coronatest in Wassenaar aanvragen. Bij dag één kan het coronavirus al in je lichaam zitten. Toch is het belangrijk om eerst enkele dagen thuis in quarantaine te wachten. Het kan namelijk door de incubatietijd langer duren voordat het virus vast te stellen is in je slijm. Wanneer je na 5 dagen negatief test op het virus, mag je naar buiten en ben je zeer waarschijnlijk niet besmet geraakt met het coronavirus. De kans is namelijk erg klein dat je nog ziekteverschijnselen kunt krijgen na dag vijf.
Is het mogelijk om vaker getest te worden?
Als je in quarantaine moet omdat je een blootstelling hebt gehad met iemand die het coronavirus heeft, kan je je eventueel twee keer laten testen binnen een week. Twee keer in een week testen op het coronavirus is echter wel het maximum. Dit omdat het vrij zinloos is om je vaker te laten testen. Er zal namelijk hetzelfde uitkomen waardoor je voor niets test. Wanneer de corona test uitslag negatief is, betekent dit dat je geen corona hebt. Is de test uitslag positief, dan zal de GGD contact met je opnemen omdat je dan het coronavirus bij je draagt.
Wat als mijn huisgenoot corona heeft?
Als je huisgenoot corona heeft, is het verstandig om uit de buurt te blijven van die persoon. Je kunt dan zelf op je kamer leven of je kunt je huisgenoot op de kamer laten leven. Daarnaast is het noodzakelijk om niet in dezelfde kamer te slapen. Als je geen andere keus hebt, begint jouw quarantaine wanneer je huisgenoot 24 uur klachtenvrij bent. Daarnaast moet je de huisgenoot niet aan het eten of borden laten zitten. Hier kan het virus namelijk op blijven zitten. Ook is het van belang dat je de badkamer en de deurklinken goed blijft schoonmaken. Doordat je dit doet, zal het coronavirus niet verspreiden. Wanneer het coronavirus zich wel verspreid en jij het ook krijgt, moet je zelf ook in quarantaine. Het is dan bedoeling dat je 7 dagen in quarantaine gaat. Wanneer je na de 7 dagen 24 uur klachtenvrij bent, mag je weer naar buiten. Je hoeft niet meer opnieuw een corona test te laten doen en je hoeft niet meer in quarantaine te blijven. Wel is het van belang om de komende twee weken uit de buurt te blijven bij ouderen. Deze mensen zijn namelijk risico mensen waardoor je het al snel over kunt brengen op hun. Wil je je toch voor de zekerheid laten testen en kun je niet snel terecht in Wassenaar? Dan kun je een sneltest doen in Voorburg.